Druga strana priče

Incident na Buni: Policija je pokazala svu brutalnost na nama dvojici

Vijesti / Flash | 30. 07. 2014. u 11:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jučerašnjeg teksta o incidentu na Buni, u redakciju portala Bljesak.info obratili su se oštećeni. Prema kazivanju mladića čitav incident se zbio kada su se konobar i gost lokala u kojemu je sve počelo, posvađali, a zatim i potukli.

"Nas dvojica smo također bili gosti tog lokala, i navodimo da nismo uopće izazvali incident. Jednostavno smo se zatekli na krivom mjestu u krivo vrijeme", govori Andrej Blažević. U tom trenutku pozvana je policija, čiji su službenici ubrzo stigli, te su krenuli udarati Andreja.

Zbog svađe i tučnjave između konobara i gosta lokala pozvana je i hitna pomoć čiji su djelatnici ubrzo stigli na mjesto događaja. Do tada, kako priča Blažević, je primio nekoliko udaraca od policajaca, a potekla mu je i krv, pa su službenici hitne morali pomoći i njemu.

"Međutim policajci to nisu dozvolili, pa su me ugurali u policijsko vozilo i tu me također nastavili udarati. Zatim su me sproveli u policijsku postaju na Buni gdje je pokazivanje sile na meni nastavljeno. Tom prilikom zadobio sam teže tjelesne ozljede", rekao je Blažević za Bljesak.info.

U tom trenutku do policijske postaje došao je Blaževićev prijatelj, Martin Miličević koji se interesirao za njega, odnosno je li Blažević priveden i u kakvom je stanju. Tada je priveden i Miličević, koji je potvrdio izjave Blaževića o policijskoj brutalnosti u prostorijama policijske postaje na Buni.

"Nije istina da su stigle tri patrole interventne policije. Stigla su tri takva službenika. Također nije istina da smo polupali inventar u postaji. Ono što je oštećeno, to je bilo zbog te gužve kada su me tukli i prilikom moga padanja. Jedan od policajaca nije zadobio ozljede jer sam ga napao, nego od udaraca koje je meni nanosio, a ja i nisam mogao nikoga napasti jer su mi ruke bile vezane lisicama", rekao je Blažević za Bljesak.info.

U postaji je također pretučen maloljetnik koji je zadobio teže tjelesne ozljede. Blažević je u pritvoru zadržan 48 sati, što je i zakonski rok. Prvo je priveden u policijske prostorije, a zatim odveden i pred tužitelja.

"Medicinsku pomoć sam primio tek po izlasku iz pritvora, a do tada mi je to bilo onemogućeno", prisjeća se Blažević. Oštećeni mladići su angažirali odvjetnika u daljem postupku i istrazi. Ovom prilikom Blažević je pokazao jasno vidljive modrice po cijelom tijelu, što možete pogledati na fotografijama.

Kopirati
Drag cursor here to close