Jedini argument

Ivanić: Snažne ekonomske reforme argument za dobivanje statusa kandidata za EU

Vijesti / Flash | 25. 06. 2017. u 12:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

IČlan Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je danas da je put BiH k Europskoj uniji vezan za ekonomske reforme i da europski dužnosnici na tom polju očekuju snažan nastavak angažmana na ekonomskim reformama.

''Visoka predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini mi je jasno rekla da očekuje nastavak snažnog angažmana na ekonomskim reformama i da je to jedini argument koji mogu imati da nam ponude status kandidata'', rekao je Ivanić i istakao da je na vlastima na nivou BiH i na entiteta da to osiguraju.

Precizirao je da on ne može govoriti da li je aranžman BiH s MMF-om još uvijek na snazi, jer na to pitanje, kako je naveo, odgovor treba da kažu predsjedavajući Vijeća ministara i premijeri entiteta, koji su i pregovarali o tom kreditu i treba da ispune postavljene uvjete.

Osono smatra da aranžman BiH s Međunarodnim monetarnim fondom „još uvijek nije do kraja pao, ali prijeti opasnost da padne“.

Ivanić je izjavio novinarima u Banja Luci da izmjene Kaznenog zakona BiH nisu prihvatljive, ne zato što nisu uredu neki vrijednosni sudovi, već zato što se zloupotrebljavaju za unutarnju političku bitku i što bi trebalo da posluže kao „mehanizam discipliniranja srpske strane“.

Kopirati
Drag cursor here to close