Mjere

Iz IDDEEA-e poručili: Radimo na aktivnostima oko novih putovnica

Vijesti / Flash | 17. 02. 2017. u 14:31 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka /IDDEEA/ BiH već je počela postupati po zaključcima Vijeća ministara BiH na poduzimanju hitnih mjera radi omogućavanja prava na slobodu kretanja građana BiH u skladu sa Ustavom BiH i Europskom konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama.

"Poduzimamo određene aktivnosti u skladu s odredbama Zakona o javnim nabavkama, ali trenutno ne možemo iznositi konkretne detalje", rekla je glasnogovornica IDDEEA Amila Opardija.

Iz IDEEAA-e danas nisu naveli o kakvim je konkretno mjerama riječ, te bi li izdavanje putovnica građanima BiH moglo biti dovedeno u pitanje nakon 21. ožujka, kada ističe važeći ugovor sa firmom koja trenutno izrađuje putovnice.

Vijeće ministara BiH je na jučerašnjoj vanrednoj sjednici zadužio IDDEEA-u da u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i svojim zakonskim mandatom poduzme hitne mjere radi omogućavanja prava na slobodu kretanja građana BiH i radi zaštite općeg interesa s ciljem sprečavanja nerazmjernih posljedica koje bi mogle nastupiti.

Vijeće ministara BiH je jučer, uz prihvaćene sugestije iz mišljenja Ministarstva financija i trezora BiH, usvojilo informaciju IDDEEA o načinu rješavanja naslijeđenih problema u vezi sa tiskanjem putovničkih knjižica u BiH, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close