Za ubojstvo studentica

Iznova počelo suđenje Sanjinu Sefiću

Vijesti / Flash | 17. 07. 2017. u 13:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suđenje Sanjinu Sefiću, koji se tereti da je 10. listopada prošle godine u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće, danas je u Županijskom sudu Sarajevo počelo iznova usljed proteka vremena dužeg od 30 dana od posljednjeg ročišta održanog u ovom predmetu.

Uz Sanjina Sefića, optuženog za teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa i kazneno djelo - neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći, optužnicom u ovom predmetu obuhvaćeni su i Sanjinova sestra Sara Sefić, kao i Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić koji te terete za pomaganje počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela.

Budući da je suđenje formalno počelo iznova, zastupnica Tužiteljstva SŽ pročitala je optužnicu kojom se Sanjin Sefić tereti da je 10. listopada 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, 'golfom 6' krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio studentice Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Njegova sestra Sara, te Alić i Salihović, terete se da su istu noć pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, tako što su ga, kako se u optužnici navodi, prevezli do Graničnog prijelaza 'Uvac', nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. organima gonjenja, te time počinili kazneno djelo – pomoć počintelju nakon izvršenog kaznenog djela.

Istovremeno, Nišić se tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja kaznenog djela.

Prvooptuženi Sefić je 12. listopada 2016. godine uhićen u Novom Sadu i, nakon provođenja ekstradicijskog postupka, 9. siječnja ove godine izručen pravosuđu BiH.

Optuženi su na upit predsjedavajućeg Sudskog vijeća da se očituju u vezi s krivicom, kazali da ostaju kod ranijih navoda kada su se izjasnili da nisu krivi za kaznena djela koja im se stavljaju na teret.

S obzirom na to da se za danas pozvani svjedoci optužbe nisu odazvali, na sljedeće ročište, planirano za 7. kolovoza, bit će pozvani očevi stradalih studentica - Enes Malkoč i Amir Agić, te svjedoci - Muamer Redžić, Anesa Eminagić i Senad Zulčić.

Kopirati
Drag cursor here to close