Optužbe

Kebo opet progovorio: Izetbegović, radikalni islam i gušenje slobode

Vijesti / Flash | 05. 05. 2015. u 09:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo rekaoje Srni kako lider SDA Bakir Izetbegović i dio bošnjačkih političara koje predvodi nisu za borbu protiv radikalnog islama u BiH.

"Sadašnja struktura SDA nema snage za ovu borbu, jer je dio njih upleten u dovođenje radikalnih islamista u BiH. Oni verbalno i praktično stvaraju vrlo snažnu strukturu koja vjeru i pripadnost narodu tumače na radikalan način", rekao je Kebo Srni.

Upozorio je kako su mnogi od političkih predstavnika bošnjačkog naroda povezani s radikalnim islamističkim krugovima.

"Ukoliko netko od Bošnjaka, koji žele dobro svom narodu, kritizira radikalni islam, odmah je okarakteriziran kao izdajnik, što je nevjerojatno", dodao je Kebo.

Tvrdi kako su, pričom o izdajnicima naroda, bošnjački političari "ugušili" slobodu mišljenja.

"Islamska zajednica u BiH i nekadašnji njezin poglavar Mustafa Cerić potpuno su tolerantni prema radikalnom islamu. Usprkos protivljenju EU i NATO, Izetbegović je ostvarivao kontakte s ekstremistima, što je u suprotnosti s interesima svih naroda u BiH", ističe Kebo.

Napomenuo je kako je dolazak predsjednika Turske Redžepa Taipa Erdogana u Sarajevo, pred kongres SDA, promocija "ličnosti i režima koje guše svaku slobodu".

Kopirati
Drag cursor here to close