Kinezi i Saudijci mogu bez viza ući u BiH
Telefonska sjednica VM
OBJAVA: Ponedjeljak, 19. lipnja 2017. 16:49
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Kinezi i Saudijci mogu bez viza ući u BiH
1

Održana telefonska sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

Vijeće ministara BiH je, na današnjoj telefonskoj sjednici, utvrdilo Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nositelje putovnica.

Ovim Sporazumom državljani BiH i Narodne Republike Kine, nosiitelji vrijedećih biometrijskih putovnica, bit će oslobođeni obveze pribavljanja vize za ulazak, izlazak, boravak ili tranzit preko teritorija druge ugovorne strane tokom boravka do 30 dana, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Zaduženo je Ministarstvo vanjskih poslova da Prijedlog osnova dostavi Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u daljnju proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika Sporazuma odredi ministar vanjskih poslova.

Vijeće ministara BiH je donijelo Odluku o dopuni Odluke o vizama (koja se odnosi na mogućnost ulaska u Bosnu i Hercegovinu s teritorije Kraljevine Saudijske Arabije).

Ovom Odlukom omogućuje se ulazak u BiH i boravak na teritoriji BiH, bez obveze pribavljanja vize nositeljima vrijedećih putnih isprava Kraljevine Saudijske Arabije i to ukoliko isti posjeduju vrijedeću višekratnu Schengen vizu ili vizu zemlje EU i po obavljenoj provjeri, odnosno kontroli Granične policije BiH.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Đorimir Suarez
1. Đorimir Suarez
prije 58 dan.
Kozzoojjjeebbi u ekstazi
+111
-13
34
US
Chrome