Koalicija pod lupom

Kutije prazne, materijal na broju: Prijevremeni izbori u tri općine u FBiH započeli bez problema

Vijesti / Flash | 01. 02. 2015. u 09:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 7.00 sati u opčini Stanari otvoreno je 15 biračkih mjesta, u općini Istočni Drvar jedno, a u općini Domaljevac/Šamac sedam biračkih mjesta i jedan mobilni tim, priopćeno je iz Središnjeg izbornog povjerenstva /SIP/.

U općinama Istočni Drvar i Domaljevac/Šamac danas se održavaju prijevremeni izbori za načelnika općine, dok se u općii Stanari održavaju prvi izbori za načelnika općine i odbornike u Skupštini općine Stanari.

U općini Stanari registrirano je 7.859 birača, a kandidati za načelnika općine su Mladen Kršić SDS, Dušan Panić Savez nezavisnih socijaldemokrata-SNSD-Milorad Dodik i neovisni kandidat Marinko Janjilović, javlja Srna.

Birači u općini Stanari prvi put biraju i zastupnike u Skupštini općine Stanari.

U općini Istočni Drvar je registrirano 176 birača koji načelnika općine biraju između kandidata Milka Ivankovića /Zavičajni socijaldemokrati-Mile Marčeta/ i Milovana Mihajlovića iz Socijalističke partije, prenosi Fena.

U općini Domaljevac/Šamac je registrirano 4.476 birača koji načelnika općine biraju između kandidata Mate Prgometa iz HDZ BiH i Maria Jurkića iz HDZ 1990.

Biračka mjesta bitu će zatvorena večeras u 19.00 sati.

Inače, promatrači Koalicije Pod lupom su prisutni na sva 23 biračka mjesta i  nesmetano promatraju prijevremene izbore za načelnike općina.

U krugu od 50 metara na biračkom mjestu u općini Domaljevac-Šamac (biračko mjesto 020A002) prisutan je promotivni materijal jednog političkog subjekta, što nije dozvoljeno.

Zbog obilnih snježnih padavina otežan je pristup jedinom biračkom mjestu u općini Istočni Drvar.

''Na 100% biračkih mjesta glasačka kutija je pokazana prazna prije otvaranja biračkog mjesta i nije primijećen nedostatak izbornog materijala'', priopćili su iz Koalicije

Dva mobilna tima Koalicije su do 09.00 sati obišla 4 biračka mjesta i nisu zabilježili nikakve izborne nepravilnosti, priopćeno je iz Koalicije.

Na temelju ovih zapažanja zaključujemo da je izborni dan na većini izbornih mjesta započeo u skladu s Izbornim zakonom i propisima.

Kopirati
Drag cursor here to close