Pakistan

Makarević demantira: Ne tuže mene, ja tužim

Vijesti / Flash | 09. 08. 2017. u 08:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne suočavam se ni sa kakvim sudskim procesom za prevaru i pronevjeru. Jednostavno ne postoji nikakva tužba protiv mene'', izjavio je Nedim Makarević, veleposlanik BiH u Pakistanu navodeći kako su informacije o tužbi protiv njega zbog pronevjere novca zasnovane na pismu odvjetnika koji je rođak osobe koja se zove Mudesir Nazar Šah.

Kako je Makarević rekao Nezavisnim novinama, pismo nije službeno upućeno nikakvim institucijama niti je kao takvo zaprimljeno.

''Dakle, upravo obratno, ja sam podnio krivičnu prijavu protiv Šaha, i to 21. srpnja, mnogo prije nego što je taj ilegalni email poslan. Protiv njega sam podnio krivičnu prijavu, a policija je izdala nalog za uhićenje. On se nedavno predao vlastima i odobrena mu je jamčevina za uvjetnu slobodu do 23. kolovoza. Policija mi je potvrdila da Šah ima kriminalnu povijest. U međuvremenu sam protiv njega pokrenuo još četiri postupka: za prijetnje, duševnu bol koja je prouzrokovana naslovima pojedinih medija u BiH, a na osnovu lažnog pisma, te lažne tvrdnje da sam tužen; zahtjev za izbacivanje iz Odvjetničke komore njegovog rođaka, te civilni proces za povrat mojih sredstava. Država BiH ni na kakav način nije bila uključena u ovaj proces, a za projekt nije utrošena niti marka iz proračuna'', rekao je Makarević.

Naime, ranije je objavljeno kako se Makaravić suočava se sa sudskim procesima za prevaru i pronevjeru novca za izgradnju jednog školskog objekta u Pakistanu, kao i sa tužbama za prijetnje, ucjenu i nasilje.

''Novac koji je uložen u izgradnju škole je većinom direktno moj. Pored direktnog davanja novca, organizirao sam i dva humanitarna koncerta, koja su opet urađena na način da sam platio sve potrebne organizacijske troškove te zakupio većinu stolova tih večeri, s planom da pozovem imućne Pakistance te ih animiram za buduće pomaganje škole'', naveo je između ostalog, Makarević za Nezavisne novine.

Kaže kako potražuje svoj osobni novac ''od izvođača građevinskih radova jednog propalog projekta, Mudesira Šaha, čovjeka koji je devastirao građevinske radove, nakon čega je izgradnja školskog centra premještena na drugu lokaciju''.

''Dva stručnjaka utvrdila su da je građevina devastirana i da nema pomoći'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close