Nisu se pokazali

Marković: Sarajevo multietnički grad, a nije napravio spomenik poginulim braniteljima HVO-a

Vijesti / Flash | 19. 12. 2013. u 07:36 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Udruga umirovljenika i demobiliziranih branitelja Hrvatskog vijeća obrane Sarajevo organizirala je sinoć u Sarajevu svečani prijem povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, uz prigodan program.

Predsjednik Udruge umirovljenika i demobiliziranih branitelja HVO-a Sarajevo Zdenko Marković je ovom prilikom zahvalio Predsjedništvu Udruge dragovoljaca i veterana na, kako je kazao, predanom, volonterskom radu.
 

''Bilo bi vrlo ružno, obzirom da je ovo božićno ozračje, da su blagdani, da se ne sjetimo naših poginulih branitelja i da se ne prisjetimo jednog ružnog čina, moram to pripisati gradu Sarajevu, koji je multietnički grad, a nije se pokazao na ovom zadatku da izgradi spomenik poginulim braniteljima HVO-a'', kazao je Marković.

Mislim, dodao je on, da je trebao grad razmišljati o tome da se jedan spomenik napravi tim ljudima koji su branili taj grad, ljudima koji su poginuli, dali svoj život za ovaj grad.

''Nadam se da će se ipak ta greška ispraviti'', kazao je Marković.

Na kraju obraćanja zaželio je svim vjernicima katolicima čestit i blagoslovljen Božić, svim vjernicima pravoslavcima čestitao pravoslavni Božić, a svima poželio puno sreće i ljubavi 2014. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close