Nova pljačka

Nakon banke, nepoznati dvojac 'filmski' opljačkao zaštitarsku agenciju

Vijesti / Crna Kronika | 20. 07. 2014. u 16:20 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojica nepoznatih muškaraca maskiranih fantomkama, od kojih je jedan bio naoružan automatskom puškom, u noći sa subote na nedjelju su opljačkali poslovnicu zaštitarske agencije “Securitas” u Ulici Nikole Šubića Zrinjskog u blizini Rondoa.

Policija je obavijest o razbojstvu dobila oko 3.50 sati, nakon čega je na teren odmah upućena policijska ophodnja koja je osigurala mjesto događaja do jutarnjih sati kada je urađen očevid.

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije nisu mogli reći kolika je svota novca ukradena, ali će se više znati nakon što sve tvrtke koje su čuvale novac kod Securitasa, dostave specifikacije novčanih sredstava.

Prema do sada dostupnim informacijama Dnevnog lista, dvojica maskiranih razbojnika prišla su kiosku u kojem se nalazio zaštitar i odmah ga onesposobili prijeteći mu oružjem. Zavezali su mu ruke i noge, a potom od njega uzeli ključeve prostorija poslovnice “Securitas” udaljene pedesetak metara dalje. Nesmetano su i bez ikakvih prepreka ušli u unutrašnjost, otvorili sef i s novcem pobjegli u nepoznatom pravcu.

Ostalo je nepoznato je li se zaštitar sam oslobodio i pozvao policiju ili ga je vezanog pronašao netko od kolega.

Očevid je jučer ujutro zajedno s pripadnicima krim policije obavio županijski tužitelj Darko Zovko.

“Nitko nije ozlijeđen. Dvije nepoznate maskirane osobe su uz prijetnju puškom djelatniku te agencije, nakon što su ga savladali i svezali mu ruke i noge, uzeli ključeve, nakon čega su nesmetano ušli u poslovnicu i iz sefa odnijeli neutvrđenu svotu novca. Taj djelatnik ih zbog fantomki nije mogao prepoznati”, kazao je tužitelj Zovko za Dnevni list.

Zbog istrage koja traje, u policiji i Tužiteljstvu nisu iznosili u javnost informaciju koliko je tvrtki s područja Hercegovine držalo novac u sefu zaštitarske agencije. Pretpostavka je tek da svota otuđenog novca nije mala.

Količina će se znati tek nakon što sve tvrtke dostave specifikacije novčanih sredstava koja su držala u sefu. 

Do tada, policija na terenu provodi operativne mjere i radnje koje za cilj imaju rasvjetljavanje događaja i identifikaciju počinitelja kaznenog djela.

Iz zaštitarske agencije jučer novinari uspjeli dobiti komentar o ovome događaju. Naime, u njihovom središnjem uredu u Sarajevu, navodno, nisu ni znali za pljačku, a na telefone mostarske poslovnice nitko se nije niti javljao.

Nažalost, mostarski policajci još uvijek nemaju osumnjičenih za prekjučerašnju pljačku poslovnice Sparkasse banke u Mostaru. Podsjetimo, prekjučer oko 13.30 sati u poslovnicu su ušla dvojica zamaskiranih pljačkaša, od kojih je jedan imao pištolj, te su s leđa svladali zaštitara, a potom su natjerali zaposlene u banci da im predaju novac.

Istraga traje, a zasad nitko nije uhićen.

Kopirati
Drag cursor here to close