Telegraf

Navodno otkriven osnivač Facebook grupe koja je zadnjih par dana uznemirila Balkan

Sci-Tech / Internet | 21. 04. 2014. u 19:39 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Renato M. iz Hrvatske krije se iza Facebook grupe 'Najveće drolje osnovnih i srednjih škola', objavio je Telegraf.rs tvrdeći da je do admina, koji je zadnjih dana potresao javnost u regiji, došao uz pomoć grupe United Bosnian Hackers

Na spomenutoj Facebook.grupi su objavljivane eksplicitne fotografije uz imena i prezimena djevojaka i djevojčica iz zemalja regije, a Renato je zadnjih nekoliko dana koristio lažni profil pod korisničkim imenom Josip M. kako bi namamljivao djevojčice da mu šalju svoje provokativne fotografije.

Telegraf navodi kako su se pored njega, među administratorima grupe našle se još četiri osobe: Ante I., Kris B.s, Berem Orase i Jovanka Broz te da je između ostalog napisao: “Jučer napravio stranicu. Već 21.000 lajkova. Imam 200 poruka u Inboxu. To mi sve šalju slike”.

Inače, Facebook je, nakon oštrih prosvjeda upućenih zbog grupe, odgovorio onima koji su grupu prijavili kako ne vide ništa sporno u njoj.

Također, u jednoj prepisci objavljenoj na ovoj društvenoj mreži, admin je rekao kako ne misli da krši ikakve zakone.

''... koliko ja znam, ne kršim zakon, te slike su na internetu i te stranice su cilj da se prestanu takva sr**a radit i da svi imaju normalne fejs profile... ja sam samo mala riba u oceanu... i ja sam maloljetan, privatnost?! na fejsu nema privatnosti čim to cure objavljuju kao status... '', naveo je administrator grupe, koja je u međuvremenu ugašena.

Istovremeno pokrenuta je grupa 'Pravda za str. Najveće Drolje Osnovnih i Srednjih Škola', koja je još uvijek aktivna, a osim nje postoji navodno još desetak s istom tematikom i onih koji podržavaju sada već ugašenu grupu.

Podsjećamo, prije dvije godinu istu buru u javnosti podigla je i internetska stranica BalkanSluts, koja je nakon osuda javnosti i reakcije policije ugašena. I na njoj su se nalazile fotografije koje su ''skidane'' s društvenih mreža.

Kopirati
Drag cursor here to close