Ultimatum

Neum prijeti blokadama!

Vijesti / Flash | 20. 06. 2017. u 06:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ne počne izgradnja magistralne ceste prema ostatku BiH, najavljena je blokada prometnice Stolac - Neum.

Naime, kako prenosi Večernji list, Općinsko vijeće i načelnik općine Živko Matuško donijeli su jednoglasnu odluku da će blokirati sve ceste prema Neumu.

Lokalne vlasti dale su tako ultimatum vlastima u BiH i Hrvatskoj da će blokirati granice ako se ne riješi problem gužvi.

Podsjećamo, Matuško je još u travnju upozorio da je zbog uvođenja strožeg režima na granicama Europske unije, odnosno Hrvatske, došlo do problema pri svakodnevnoj komunikaciji.

U pismu koje je uputio vlastima Bosne i Hercegovine, Matuško je upozorio da je zbog uvođenja strožeg režima na granicama Europske unije, odnosno Hrvatske, došlo do problema pri svakodnevnoj komunikaciji. Ističe odlazak djece u školu te kaos koji prijeti kaos za vrijeme turističke sezone. Zatražio je da se svim građanima Neuma omogući prijelaz granice između BiH i RH na pograničnim prijelazima Radež – Vukov klanac i Duži – Imotica, uz sadašnja dva u Kleku i Zaton Dolu.

''Ako se u sljedećih petnaest dana nadležne institucije ne oglase i ne poduzmu ništa, bit ćemo prisiljeni blokirati prolaz kroz Neum na graničnim prijelazima sa strane BiH kao upozorenje. Prosvjed ćemo najaviti", napisao je tada Matuško u pismu.

Kopirati
Drag cursor here to close