Posjetite vatrogasce

Nova oprema: Mostarski vatrogasci u sezonu ulaze puno spremniji

Vijesti / Flash | 04. 05. 2016. u 08:45 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federacija BiH je peti i deseti mjesec proglasila mjesecom zaštite od požara, a povodom toga dana i Svetog Florijana međunarodnog dana vatrogasaca, Profesionalna vatrogasna postrojba (PVP) Mostar danas je ''Danom otvorenih vrata'' svim građanima pružila priliku da ih posjete i vide kako izgleda njihov radni dan.

''Sada se pripremamo za sezonu, pa danom otvorenih vrata svim građanima želimo pokazati što imamo i s čim raspolažemo. U listopadu ćemo isto obilježiti jedan dan otvorenih vrata, kada ćemo rezimirati sezonu i pokazati što smo radili'', rekao je Petar Jurić zapovjednik PVP.

''Danas mogu doći svi koji žele i pogledati s čim raspolažemo, kako izgleda naša oprema, vozila, jedan radni dan… To je najzanimljivije za mlađe uzraste, cijeli dan će dolaziti učenici i djeca iz vrtića. Bit će zanimljiva posjeta. Osim najavljenih posjeta, može doći tko god želi'', kaže Jurić dodajući kako su inače po tom pitanju otvoreni svaki dan te da uvijek dopuste djeci da pogledaju vozila i ostalu opremu.

S obzirom na loše stanje prethodnih godina, ove godine vatrogasci u sezonu ulaze puno spremniji, no još nije sve na potrebnoj razini.

''Popunjenost i tehnička sprema za sezonu još nije na potrebnoj razini, ali nikada nismo ni bili bolji poslije rata. Idemo naprijed i to ozbiljnim koracima i što se tiče materijalnih i tehničkih sredstava i što se tiče vozila, ali i ljudstva. Stanje je puno bolje nego prethodnih godina'', rekao je Jurić, dodajući kako su vatrogasci lani dobili novo veliko vatrogasno vozilo, godinu prije su od županije dobili malo tehničko kombinirano vozilo, tako da ove godine rade s novim vozilima što je jedan ogroman iskorak.

''Što se tiče vatrogasne opreme i tu idemo krupnim koracima naprijed, ljudi su dobili najnoviju generaciju vatrogasnih aparata, uskoro će dobiti i nove vatrogasne čizme, rukavice, kacige, intervencijska odijela. Sve se kreće jednim dobrim pravcem'', zaključio je Jurić.

Kopirati
Drag cursor here to close