Lufthansa

Osoblje Eurowingsa najavilo štrajk - otkazuju se letovi iz Hrvatske

Vijesti / Flash | 26. 10. 2016. u 14:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kabinsko osoblje zrakoplovnog prijevoznika Eurowingsa, koje prometuje i na linijama prema i iz Hrvatske, najavilo je štrajk za četvrtak, priopćio je sindikat kabinskog osoblja Ufo u srijedu.

''Nama nakon propalih pregovora nije preostalo ništa drugo nego da svoje članove pozovemo da stupe u štrajk“, rekla je predstavnica sindikata Ufo Sylvia De la Cruz u srijedu. Detalje oko štrajka sindikat će objaviti tijekom večeri.

Sindikat je istodobno najavio da su štrajkovi i u predstojećem dvotjednom razdoblju ''mogući u svakom trenutku''.

Predstavnici Eurowingsa, koji se nalazi u vlasništvu Lufthanse, izrazili su žaljenje zbog najavljenog štrajka te su istodobno najavili da će učiniti sve kako bi spriječili otkazivanje letova. Eurowings je najavio i kako je u svakom trenutku spreman vratiti se za pregovarački stol.

Uprava Eurowingsa, koji prometuje i između većih hrvatskih gradova i Njemačke, najavila je da će obavijestiti putnike o mogućim otkazivanjima ili kašnjenjima letova.

Sukob Eurowingsa i kabinskog osoblja traje već nekoliko godina a pozadina su planovi tvrtke da ekspanziju Eurowingsa zbog štednje provedu kroz tvrtke kćeri u inozemstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close