Stapanje na vidiku?

Pao dogovor Komšića i Jerlagića

Vijesti / Flash | 02. 10. 2014. u 07:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak visokih izaslanstava Demokratske fronte-Željko Komšić i Stranke za BiH, s ciljem pronalaženja rješenja za duboku političku, ekonomsku i socijalnu krizu, a koju je prouzrokovala sadašnja vlast, održan je u srijedu Sarajevu, a kako je priopćeno iz Stranke za BiH, na sastanku je postignuta visoka razina suglasnosti o potrebi da se u Bosni i Hercegovini dogode promjene uz obvezu hitne uspostave vlasti radi ubrzanja euroatlantskog puta.

''Izaslanstva su se konkretno usuglasila o setu važnih pitanja. Interesi države Bosne i Hercegovine su iznad interesa političkih stranaka u BiH. Pogotovo na pitanjima koja se dotiču suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH. Pripadnici ostalih moraju imati ista građanska prava kao i pripadnici konstitutivnih naroda. Državna imovina je vlasništvo države BiH, a ne entiteta i Distrikta Brčko BiH'', navedeno je u priopćenju nakon sastanka.

Usuglašeno je i kako ''nema relativizacije genocida počinjenog u Bosni i Hercegovini i da je potrebno donijeti legislativu na državnoj razini o zabrani negiranja genocida, kao i zabrani djelovanja fašističkih udruga''.

Također je usuglašeno da je potrebno donijeti zakon o zaštiti žrtava torture, zakon o lustraciji te da je BiH potreban zakon o restituciji.

Kandidat Demokratske fronte-Željko Komšić za člana Predsjedništva BiH iz bošnjačkog naroda Emir Suljagić je istaknuo da je Stranka za BiH, posebno njezin predsjednik, odigrala instrumentalnu ulogu prilikom stvaranja koalicije "Domovina" u entitetu RS.

''Također, Suljagić je pozvao stranke članice koalicije da se suzdrže od preporuka članstvu o tome za kojeg od kandidata za člana Predsjedništva iz entiteta RS treba glasati'', priopćeno je iz Stranke za BiH.

Inače, Stranku za BiH potreslo je priopćenje SDA u kojem se tvrdi kako je ''700 visokih dužnosnika'' napustilo tu stranku i prešlo u redove SDA. Na to je reagirala Stranka za BiH priopćivši kako nije riječ o 700 ljudi nego o prelasku dvojice dužnosnika iz te stranke u SDA.

Kao svojevrsni odgovor, Stranka za BiH priopćila je kasnije kako je u mladež te stranke nas velikoj svečanosti u Sarajevu primljeno 200 novih članova. 

Kopirati
Drag cursor here to close