Facebook prijetnje

Plenković o prijetnjama: Ne trebaju se banalizirati ozbiljne stvari

Vijesti / Flash | 19. 06. 2017. u 17:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ozbiljne stvari ne trebaju se banalizirati'', izjavio je u ponedjeljak premijer Hrvatske Andrej Plenković, odgovarajući na novinarski upit kako tumači prijetnje koje je dobio preko Facebooka, a zbog kojih je zagrebačka policija uhitila 21-godišnjeg hrvatskog državljanina.

"Nadam se da nećete sada ovo banalizirati, kao i napad na državnu tajnicu Janicu Kostelić. Stabilnost podrazumijeva i ozbiljnost i nebanaliziranje ozbiljnih stvari", poručio je Plenković novinarima nakon zajedničke sjednice saborskih odbora za vanjsku politiku i europske poslove.

Novinare je, naime, zanimalo kako komentira prijetnje koje mu je preko Facebooka u travnju uputio 21-godišnjak, objavivši na Facebooku sadržaj koji je okvalificiran kao ozbiljna prijetnja.

Ne navodeći sadržaj tih prijetećih poruka, iz zagrebačke policije su prošlog tjedna rekli kako su sumnjivca uhitili te ga, zbog kaznenog djela prijetnje putem društvenih mreža, u petak predali pritvorskom nadzorniku.

Za informacije iz medija da Vlada odustaje od vraćanja Ine u hrvatske ruke Plenković je rekao kako su neistinite. "Stav Vlade oko Ine nije se promijenio", poručio je.

Izrazio je zadovoljstvo izborom nove ministrice vanjskih poslova Marije Burić Pejčinović čime je, kaže, okončan proces popunjavanja Vlade koja sada intenzivno, bez špekulacija o stabilnosti, kreće u nastavak provedbe svog programa i nacionalnog plana reformi.

Za bivšeg ministra Davora Ivu Stiera kazao je kako će nastaviti djelovati unutra Sabora i HDZ-a, te očekuje njegov kvalitetan doprinos u tom području.

Premijer je zadovoljstvo izrazio i izborom zastupnika talijanske nacionalne manjine Furija Radina novim potpredsjednikom Hrvatskog sabora.

Kopirati
Drag cursor here to close