Ubojstvo i paljevina

Policija objavila detalje ubojstva u Mostaru: Samoprozvani zaštitar ubio mladića i spalio objekt

Vijesti / Crna Kronika | 20. 06. 2017. u 11:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Osoba koja je pronađena ugljenisana prethodno je ubijena, pa je izazvan požar kako bi se prikrilo kazneno djelo ubojstva'', rekao je na konferenciji za medije načelnik Odjela općeg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Draženko Miletić govoreći o pronalasku leša u izgorenom bivšem salonu namještaja Slavonija DI u Mostaru.

Za ovo ubojstvo je osumnjičen V.T., koji je predan Tužiteljstvu, a policija će ovo djelo kvalificirati kao ubojstvo te će uslijediti i optužbe za paljevinu.

Rekao je kako je V.T. osoba koja je ''nekada radila u Slavonija DI, ali da nije zaposlen u Slavoniji DI niti je zaštitar u istoj''. Sam se predao policiji.

Naime, dva su rođaka I.A. (1992.) te S.N. (1992.), kako se pokazalo nakon što je obavljen razgovor s nizom svjedoka, došla i obilazila objekt. Bojali su se ući, ali su došli do caffe-bara te vidjeli osobu koja čuva objekt.

''Kada su prohodali vidjeli su da čuvara nema, nakon sto su ušli u objekt unutra ih je iz hodnika dočekao V.T. rođen 1958., koji je prvo opalio u zrak. Nakon toga je S.N. pobjegao kroz razbijemo staklo, a druga osoba, za koju se utvrdilo da je I.A., nije uspio izaći. Njemu je prišao V.T. i počeo ga naguravati. Udarao ga je rukohvatom pištolja, a u svom tom naguravanju rođak izvana ga je pokušao izvući, no u tom nije uspio, nakon čega je V.T. ispalio hitac u I.A., koji je potom pao i nije se više ustajao'', opisao je Miletić detalje zločina.

''Svjedok je pobjegao i tako spasio svoj život s obzirom na to da je i u njega bio uperen pištolj. V.T. je potom zapalio zavjesu da prikrije kazneno djelo ubojstva i otišao s lica mjesta i pustio sa zgrada izgori. Mi smo uokvirilo sve bitne procesne radnje odnosno obdukcije koja nam je dala dosta informacija, ali moramo uzeti i uzorke radi DNK analize i što moramo potvrditi stopostotnu pripadnost određenoj osobi iako mi već znamo prema ostalim elementima da se radi o I.A..'', rekao je Miletić navodeći kako se radi o osobama romske pripadnosti, koji su prikupljali sekundarne sirovine.

Dodao je kako pištolj kojeg je imao V.T. nije bio registriran te da je on otprije je poznat policiji. Ne zna se, kako je rečeno, tko ga je angažirao da čuva objekt jer se ne zna ni tko je vlasnik objekta.

''Ima više svjedoka, sedam ili osam koji su nedvojbeno potvrdili neke stvari'', rekao je Miletić.

Kopirati
Drag cursor here to close