Helikopter na terenu

Požari u Hercegbosanskoj županiji pod kontrolom

Vijesti / Flash | 10. 08. 2017. u 10:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Helikopter Oružanih snaga BiH nastavio je u četvrtak djelovati na požarištu iznad sela Ožaka u livanjskoj općini te je njegovim angažmanom lokaliziran požar na dva mjesta iznad sela.

Helikopter dnevno ispusti oko 100.000 litara vode na požarišta što umnogome doprinosi da su požari u Hercegbosanskoj županiji pod kontrolom, priopćeno je iz županijske Vlade.

Na Dinari od sela Ćaića do Lištana nije vidljiva vatra otvorenog plamena, već tinja dim na pojedinim džepovima iznad sela Lištana, Ožaka i Rujana.

U poslijepodnevnim satima helikopter Oružnih snaga BiH nastavit će gašenje požara na Troglavu na kojem djelatnici livanjske Šumarije danim rade na suzbijanju širenja požara i u stalnoj su u dežuri.

Prema informacijama županijskog MUP-a Hercegbosanske županije, u srijedu navečer oko 20 sata došlo je do zapaljenja trave i strništa između kanala i separacije površinskog kopa lignita kod Orguza u livanjskoj općini. Brzom intervencijom Vatrogasnog društva Livno i policije požar je ugašen.

U srijedu oko 10 sati i 30 minuta pojavio se požar u Donjem Vukovskom u kupreškoj
općini. Požar je ugašen brzom intervencijom djelatnika Komunalnog poduzeća Kupres, policije i Civilne zaštite. Uzrok požara je upaljena svijeća na pravoslavnom groblju.

Iz Kriznog stožera Hercegbosanske županije i MUP-a Hercegbosanske županije mole i upozoravaju sve žitelje da ne pale travu i strništa.

Iz Vlade HBŽ-a podsjećaju kako su za nedopušteno paljenje vatre na otvorenom zapriječene visoke novčane kazne, od 500 do 1500 maraka za fizičke osobe, a za pravne osobe od 5000 do 10000 maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close