Bezvizna putovanja

Preporučeno ukidanje viznog režima građanima Kosova

Vijesti / Flash | 04. 05. 2016. u 14:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski komesar za migracije, unutarnje poslove i državljanstvo Dimitris Avramopoulos priopćenje danas u Bruxellesu da je Europska komisija dala preporuku za ukidanje viznog režima za kratke boravke građanima Kosova u Schengen zoni, javlja Anadolija.

Komesar je istaknuo da Kosovu preostaje da do kraja procedure ukidanja viza ratificira sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom i ojača borbu protiv korupcije. Izrazio je nadu da će preporuku EK usvojiti Europski parlament i Vijeće EU.

"Danas nastavljamo našu posvećenost da predložimo bezvizno putovanje u EU za narod Kosova sa biometrijskim putovnicama - olakšavajući kontakte među ljudima i jačajući poslovne, društvene i kulturne veze između EU i Kosova. Ovo je rezultat napornog rada i uspješnih zalaganja Kosovskih vlasti u postizanju dalekosežnih i teških reformi u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova i šire, što utječe na oblasti kao što su vladavina prava i reforme pravosuđa. Znam koliko je bezvizni režim putovanja važan za narod Kosova i veoma sam zadovoljan postignutim napretkom. Nadam se da će Europski Parlament i Vijeće veoma skoro usvojiti naš prijedlog", kazao je komesar.

Kopirati
Drag cursor here to close