Akcija Pat

Pretresi u Blagaju, Ljubinju, Trebinju ... oduzete cigarete, duhan, oružje

Vijesti / Crna Kronika | 07. 06. 2017. u 12:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije BiH u utorak su realizirali operativnu akciju 'Pat' protiv organizirane kriminalne skupine koja je krijumčarila cigarete. Pretreseni su stambeni i pomoćni objekti, vozila i osobe na 17 lokacija u Sarajevu, Foči, Zenici, Bijeljini, Tešnju, Trebinju, Ljubinju i Blagaju.

Lišeno je slobode 19 državljana BiH zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo 'Organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe'. Prilikom pretresa privremeno je oduzeto 43 000 kutija cigareta raznih marki tržišne vrijednosti oko 170.000 KM.

Cigarete su bez akciznih markica. Oduzeto je 153 kg rezanog duhana tržišne vrijednosti oko 15.000 KM, 4,5 grama kokaina i više od 110 000 KM. Pronađeni su oružje i streljivo. Privremeno je oduzeto deset pušaka, sedam ručnih bombi, 1.000 komada streljiva različitog kalibra, tromblonske mine, vojni detonator i ručne radioveze. Aktivnosti su obavljene prema nalozima Tužiteljstva BiH i Suda BiH.

Povodom uspješne realizacije operativne akcije 'Pat', ali i drugih rezultata koje postiže Centralni istražni ured, ravnatelj GPBiH Zoran Galić je još jednom pohvalio rad pripadnika ove organizacijske postrojbe na središnjoj razini. Istaknuo je da su u prethodnom razdoblju realiziranjem brojnih aktivnosti na sprječavanju prekograničnog kriminala ostvarili rezultate za koje se može reći da su najbolji od osnutka agencije.

Uz čestitke i pohvale, dodao je da će rukovodstvo GPBiH, sukladno mogućnostima, podržati daljnji razvitak CIU-a, na čije je pripadnike ponosan, u cilju operativnog jačanja i još boljih rezultata rada, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close