Pozivi na link

Pripadnik OSBiH nudi da plati silovanje Sarajke koja je kritizirala nošenje nikaba

Vijesti / Flash | 29. 08. 2016. u 07:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na svom Facebook profilu novinarka Lejla Čolak iz Sarajeva osudila je javno ispoljavanje religioznih simbola, na njen komentar stigla je salva uvreda i prijetnji, a najglasniji je bio Mirza Džidić pripadnik oružanih snaga koji je pozvao javnost na njeno silovanje.

Čolak je policiji Kantona Sarajevo (KS) prijavila Džidića iz Zenice, koji je s nekolicinom istomišljenika pisao da Lejlu treba silovati, pregaziti automobilom i zapaliti.

"Ima li kakav dobrovoljac da siluje lijepu Lejlu, lično ću ga isplatiti", napisao je Džidić na svom Facebook profilu. Na to su uslijedile brojne poruke podrške i pozivi na fizičko maltretiranje i spaljivanje djevojke, pa i od strane pripadnica nježnijeg pola, izvjesnih Sabine Salković i Erne Potter Selimović, piše RTRS.

Čolak je prijetnje dokumentirano iznijela u MUP-u KS, a obratila se pismeno i OS BiH.

"Religija je, kao i seksualnost najintimnija, i ne treba je nametati. To je sve što sam željela reći, kritizirajući način na koji se ona prezentira, ali ne i samu religiju ili njene vjernike", napomenula je Čolak za "Nezavisne".

Inače, Lejla je na svom Facebook profilu nošenje burki i nikaba na glavi ili bilo kakvo vjersko obilježje uporedila s nošenjem strap-ona u javnosti, odnosno seksualnog pomagala ili igračke.

"Zamisli hodaš okolo sa džinovskim dildom i traumiraš ljude. Vjera bi trebalo da bude ono čovjekovo najintimnije, kao i njegova seksualnost. Zadrži je za sebe i svoje istomišljenike. Ne nameći je ljudima. Ne traumatiziraj ih. Nositi vjersko obilježje na glavi jednako je perverzno kao i nositi džinovski dildo. S tim da je dildo puno bezopasniji", napisala je ona. Jasno joj je, kako je kazala jučer, da ljudi s drugačijim i ateističnim stavom u BiH nisu dobrodošli.

Kopirati
Drag cursor here to close