Apsurd u Mostaru

Prostor za podsmjeh i izrugivanje: Biciklisti traže ukidanje reklamnog panoa

Vijesti / Flash | 01. 12. 2015. u 18:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklistički klub Mostar priopćio je kako je neugodno iznenađen postavljanjem reklamnog panoa na nedavno napravljenoj biciklističkoj stazi u središtu Mostara, te traži od nadležnih gradskih institucija da odmah poduzmu mjere kako bi se pano uklonio sa staze.

„Prvo smo pomislili da je riječ o nekakvoj šali, ali kako reklamni pano nije sklonjen niti nakon nekoliko dana, dužni smo reagirati i pozvati gradske institucije da odmah poduzmu proceduru za njegovo uklanjanje s biciklističke staze“, navodi se u priopćenju.

Iz Biciklističkog kluba podsjećaju kako je biciklistička staza u Ulici kralja Tvrtka, u dužini par stotina metara, napravljena prije tri mjeseca, te da su biciklisti pohvalili taj potez gradske uprave, ocijenivši ga kao početak ozbiljnijeg rješavanja sigurnijeg biciklističkog prometa u Mostaru.

„Međutim, s postavljanjem reklamnog panoa nasred biciklističke staze sve postaje apsurdno i bez ikakve logike. Umjesto da Mostar poprima moderan urbani izgled, što i zaslužuje, s postavljanjem navedenog panoa stvara se samo prostor za podsmjeh i izrugivanje“, priopćili su iz Biciklističkog kluba Mostar.

Pozvali su nadležne gradske službe i da uz biciklističku stazu postave odgovarajuću vertikalnu i horizontalnu signalizaciju.

„Vjerujemo kako će Grad Mostar adekvatno i u što skorije vrijeme odgovoriti na naše zahtjeve i zajedno s nama krenuti u stvaranje boljeg ambijenta za razvoj urbanog biciklizma“, ističu mostarski biciklisti.

Kopirati
Drag cursor here to close