Potjera

Sarajevo: Ubijen u razmjeni vatre s policijom nakon otmice djevojke

Vijesti / Crna Kronika | 28. 07. 2015. u 19:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U policijskoj potjeri na cesti Vraca - Trebević u utorak ubijen je Adis Đorđijević (32), a ranjena je Lejla Muhović. Naime, kako je za Klix.ba potvrdio glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić, danas se u sarajevskom naselju Grbavica dogodila otmica nepoznate ženske osobe.

"Oko 14 sati i 20 minuta u ulici Hamdije Čemerlića od strane nepoznate muške osobe u auto Škoda Fabia ugurana je nepoznata ženska osoba nakon čega se automobil udaljio prema Zagrebačkoj ulici, a kasnije prema naselju Vraca. Sve ostalo se događalo na području u nadleženosti Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo", kazao je Nefić za Klix.

Kako saznaje Federalna televizija (FTV) došlo je do razmjene vatre prilikom policijske potjere, pri čemu je ozlijeđen vozač koji je upravljao automobilom marke Škoda, a on je potom prebačen na Univerzitetski klinički centar Sarajevo gdje je preminuo uslijed dobivenih ozljeda.

FTV nije mogla dobiti izjavu jer je obitelj Đorđijević zabranila davanje bilo kakvih informacija.

Prema prvim policijskim saznanjima, Lejla Muhović je nasilno odvedena s Grbavice u smjeru Istočnog Sarajeva, došlo je do razmjene vatre s pripadnicima MUP-a KS.

Prema iskazu Muhović, nakon što je primjetila policijsku potjeru pokušala je pobjeći, nakon čega je došlo do fizičkog obračuna između nje i Đorđijevića, te je tom prilikom upotrijebljeno vatreno oružje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close