Vlast

Sat otkucava: HNŽ bez SDA?

Vijesti / Flash | 31. 08. 2015. u 12:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''HDZ BiH je ostavio SDA-u rok do 1. rujna da riješi probleme s kojima se suočava. Lako bi se moglo dogoditi da od utorka HDZ BiH u cijelosti preuzme konce u svoje ruke i krene u proces u kojem će jedan širi krug stranaka činiti novu vlast u HNŽ-u'', tvrdi Večernji list pozivajući se na izvore iz HDZ-a BiH.

Večernji list piše kako je HDZ BiH na rubu strpljenja i samo je pitanje vremena kada će u cijelosti preuzeti proces konstituiranja vlasti u ovoj županiji navodeći kako je ''sasvim jasno kako se ovakvo stanje u HNŽ-u više ne može tolerirati''.

''Mi smo jedina županija gdje je SDP BiH još uvijek na ministarskim mjestima, gdje vlast ne može funkcionirati u punom kapacitetu, a problemi se gomilaju'', rekao je neimenovani sugovornik lista.

Dodao je kako je ovo stanje posebno opasno za HDZ BiH koji je na izborima dobio najviše glasova i od kojega se očekuje da napravi najviše pomaka u pozitivnom smjeru.

Avaz podsjeća kako je mandatar za sastav Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg ranije rekao kako je prioritet financijska stabilizacija županija nakon čega će se krenuti u pravcu jačanja socijalnih prava i reformi u gospodarstvu koje se moraju provesti.

''Ipak, sve je još uvijek ostalo na riječima jer Herceg nije preuzeo županijsku Vladu u Mostaru, a trenutačna Vlada u tehničkom mandatu nema ovlasti za provedbu potrebnih reformi'', piše Avaz.

Ranije je objavljeno kako SDA tresu unutarstranačke nesuglasice dok je ta stranka odgovorila kako HDZ BIH tresu struje.

Za to vrijeme, prema izvještaju CCI-a HNŽ bilježi loše brojke jer je županija jedina u Federaciji bez vlade, a županijska Skupština ne radi ništa već tri mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close