Suđenje

Savinović: Protjerao ih na drugu stranu Mostara

Vijesti / Crna Kronika | 23. 08. 2016. u 14:27 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara, svjedok Tužiteljstva je ispričao da mu je optuženi Saša Savinović provalio u stan i, zajedno s još dva naoružana vojnika, protjerao njega i njegovu obitelj na drugu stranu Mostara.

Zaštićeni svjedok S-3 je kazao da su mu u noći sa 7. na 8. kolovoz 1993. godine u stan provalila tri vojnika, prenosi portal Detektor.ba.

''Probuđen sam. Tri vojnika su obila vrata našeg stana u Mostaru. Rečeno nam je da krenemo. Imao sam samo 16 godina i nisam znao što se događa'', izjavio je svjedok.

On je dodao da su im kazali da će biti deportirani, i odveli su ih do linije razgraničenja između istočnog i zapadnog dijela Mostara.

''Rekli su nam da pređemo na istočnu stranu grada i ne okrećemo se, jer ako se okrenemo da će nas ubiti'', prisjetio se S-3.

 On je kazao da je kasnije saznao da je jedan od tih vojnika bio optuženi Saša Savinović.

Saša Savinović je optužen da je od svibnja 1993. do kraja te godine, kao pripadnik ATG-a ''Kažnjenička bojna – Benko Penavić'', sudjelovao u ubojstvima i prisilnom preseljenju civilnog bošnjačkog stanovništva na području Mostara.

U unakrsnom ispitivanju svjedok je rekao da je viđao kako vojnici maltretiraju osobe koje deportiraju, te da je osobno vidio da su vojnici udarali S-2.

Na današnjem ročištu je bez prisustva javnosti saslušan zaštićeni svjedok S-2.

Suđenje se nastavlja 6. rujna.

 

Kopirati
Drag cursor here to close