Prijedlog odmah izbačen

SIP BiH odredio kazne za narušavanje izbora u Stocu

Vijesti / Flash | 24. 11. 2016. u 13:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prijedlog Odluke o poništavanju rezultata izbora u listopadu Stocu odmah izbačen s dnevnog reda, na sjednici se raspravljalo o ostalim točkama a koje su u vezi sa eventualnim kaznama i pokretanju postupaka protiv članova i predsjednika biračkih odbora.

Inače, za povlačenje prijedloga te odluke glasovali su članovi SIP-a: Vlado Rogić, Stjepan Mikić, Novak Božičković i Branko Petrić, a protiv su bili Ahmet Šantić, Suad Arnautović i Irena Hadžiabdić.

Izglasano je da se predsjednici biračkih odbora kazne sa 700 KM novčane kazne, a članovi sa 350. Ukupan broj članova koji će snositi novčane kazne je 35.

Također, Semir Čokljat, Merima Đulić, Anel Hasić i Huso Tabaković kao članovi biračkih odbora na izbornim jedinicama u Stocu su kažnjeni zabranom pojavljivanja na narednim izborima, ali bez određivanja novčane kazne.

Podsjetimo, izbori u općini Stolac su prekinuti na način da su povučene sve glasačke kutije sa izbornim materijalom, nakon što je došlo do fizičkog obračuna. Naime, u obračunu su ozlijeđeni predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Ivan Perić i jedan član Povjerenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close