Nevrijeme

Snijeg u Hercegovini

Vijesti / Flash | 31. 01. 2015. u 08:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pojedinim dijelovima Hercegovine počeo je padati snijeg. Snijega najviše ima u zapadnom dijelu Hercegovine, a zabilježen je i u Mostaru.

Također od jučer u Hercegovini kiša neprestano pada, a najviše padalina zabilježeno je u istočnom djelu Hercegovine.

Količine padalina u protekla 24 sata: Gacko 86 milimetara, Nevesinje 83, Bileća 77, Trebinje 57, Ivan-sedlo 50, Livno i Mostar 40, Bjelašnica 33, Mrkonjić-Grad 32, Kupres 22, Sarajevo 21, Sokolac 20, Bugojno i Goražde 19, Zenica 18, Bosanski Novi i Sanski Most 16, Banja Luka i Prijedor 15, Rudo 12, Višegrad 11, Han-Pijesak 10, Srebrenica 8, Doboj i Gradačac 7, Tuzla 5 i Zvornik 2 milimetra.

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne danas se očekuje oblačno vrijeme s kišom u nižim i sa slabim snijegom u višim područjima. U ostalim dijelovima zemlje bit će malo do umjereno oblačno vrijeme.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno vrijeme. U noći na nedjelju se očekuje kiša ili susnježica. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 4 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Poslijepodne se očekuje novo naoblačenje sa juga koje će u noći na nedjelju uvjetovati u nizinama kišu i susnježicu, a u višim područjima snijeg. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever. Najviša dnevna temperatura do 2 do 8, na jugu do 11 stupnjeva, prenosi Fena.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -10 stupnjeva, Kupres i Sokolac -5, Ivan-sedlo i Livno -3, Sarajevo -2, Prijedor, Sanski Most i Tuzla -1, Banja Luka, Bugojno, Doboj, Gradačac i Zenica 0, Goražde i Srebrenica 1, Mostar i Zvornik 2 i Trebinje 4 stupnja.

Kopirati
Drag cursor here to close