Pad

U padu jedrilice poginuo pilot

Vijesti / Crna Kronika | 24. 06. 2017. u 16:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrakoplovna jedrilica srušila se u subotu oko 15:30 sati u ataru sela Veliki Radinci, kod Sremske Mitrovice, a instruktor letenja Aleksandar Veg (58) je poginuo, potvrđeno je 'Blicu' u Aero klubu Sremska Mitrovica, čiji je nastradali pilot bio član.

Dežurni liječnik Opće bolnice u Sremskoj Mitrovici potvrdio je agenciji 'Beta' da je pilot poginuo. Ekipa hitne pomoći je došla na mjesto pada letjelice i konstatirala smrt pilota, dodao je dežurni liječnik.

Aleksandar Veg bio je profesor mehatronike na Mašinskom fakultetu u Beogradu i bio je izuzetno poštovan od strane kolega i studenata.

"Jedan od najboljih profesora na fakultetu, vrhunski stručnjak, sve samo najljepše se može o njemu kazati. Ovo je zaista velika tragedija", rekao je kratko za 'Blic' dr. Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Veg je važio i za iskusnog letača i instruktora, dozvolu za pilotiranje dobio je još prije 35 godina, a profesor je vikende provodio na sportskom aerodromu u Velikim Radincima sa prijateljima iz Aero kluba Sremska Mitrovica.

U Velikim Radincima nalazi se sportski aerodrom, a zrakoplovne jedrilice koriste se za obuku pilota, sportsko letenje i istraživanja.

Kopirati
Drag cursor here to close