Davor Bernardić

''Velika koalicija'' s HDZ-om ne dolazi u obzir, samo izbori mogu okončati agoniju

Vijesti / Flash | 15. 05. 2017. u 17:25 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak je izrazio uvjerenost da HDZ neće uspjeti u preslagivanju nove parlamentarne većine, poručio je da ''velika koalicija'' ne dolazi u obzir, a očekuje i skore prijevremene parlamentarne izbore kojima bi se, kako je rekao, okončala godina i pol agonije zbog vladavine HDZ-a i Mosta.

Nema koalicije s HDZ-om koji napada novinare, koji se na ovakav način odnosi prema nacionalnim manjinama i štiti sukob interesa, poručio je Bernardić, govoreći o mogućnosti velike koalicije HDZ-a i SDP-a, o kojoj zadnjih dana pišu mediji.

Ne isključujući mogućnost da HDZ-ovci "u zadnji tren i uspiju kupiti kojeg zastupnika i tako ostvare većinu u Saboru", ustvrdio je kako takav scenarij ne bi bilo stabilan ni dobar za Hrvatsku, te je pozvao premijera Andreja Plenkovića da već idući tjedan pokaže koliku potporu ima u Saboru. U suprotnom, kaže, neka podnese ostavku i "idemo na izbore", prenosi Hina.

Raspisivanjem novih izbora, smatra šef SDP-a, okončala bi se agonija koja traje godinu i pol dana, zahvaljujući HDZ-u i Mostu.

Kopirati
Drag cursor here to close