Žrtve rata

VIDEO: Obilježen Dan civilnih žrtava rata općine Jablanica

Vijesti / Flash | 19. 06. 2017. u 13:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaganjem cvijeća na spomen obilježju civilnim žrtvama rata, te učenjem fatihe, minutom šutnje i odavanjem počasti, obilježen je Dan civilnih žrtava rata koje su poginule na području općine Jablanica.

Događaj je organiziralo Udruženje civilnih žrtava rata općine Jablanica, a osim obitelji poginulih osoba, nazočili su i predstavnici vjerskog i političkog života općine, kao i mnogobrojni građani.

Nazočile su i delegacije iz Konjica, Maglaja, Tuzle, Kalesije, kao i delegacija Federalne unije civilnih žrtava rata iz Sarajeva.

Prigodno obraćanje u ime općine Jablanica održao je Šaćir Buturović, koji je nakon citata pjesme "Bosna", autora Nedžada Ibrišimovića, istaknuo kako civilne žrtve rata nipošto ne smiju biti zaboravljene.

Prisutnima se obratila i Senida Karović, predsjednica Unije civilnih žrtava rata, koja je istaknula kako nedužne civilne žrtve rata, kako u Jablanici, tako i u ostalim gradovima širom Bosne i Hercegovine, nikada ne smiju pasti u zaborav te kako ih se uvijek treba sjećati.

Najmlađa civilna žrtva koja je izgubila život na području općine Jablanica imala je samo 11 mjeseci, a najstarija 74. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close