Bore se za svoje

Zaboravljeni branitelji Helezu predali prijedlog zakona o rješavanju njihovog pitanja

Vijesti / Flash | 16. 01. 2014. u 10:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udrugu zaboravljenih branitelja, jučer je u svojim prostorijama primio federalni ministar branitelja Zukan Helez, kojemu je ova udruga podnijela prijedlog zakona o rješavanju pitanja zaboravljenih branitelja.

Bude se zaboravljeni branitelji: Nismo ničiji eksponat i borimo se za branitelje koji nemaju prava

''Predstavnici podružnica iz Mostara, Čapljine, Širokog i Jajca otišle su kod ministra na razgovore, koji nas je primio i saslušao. Minister Helez je naš prijedlog zakona pogledao, te nam je pružio pravnu pomoć, što znači da će njegovi pravnici zajedno s našima pregledati prijedlog zakona prije nego što ga Helez predložiti u Federalnom Parlamentu'', rekao je za Bljesak.info Drago Grbavac predsjednik udruge.

Po njegovim riječima zakon traži dvije osnovne stvari, koje se tiču osnovnih ljudskih prava, a to je da zaboravljenim braniteljima osigura bolji status u društvu - prvenstveno zdravstveno osiguranje i braniteljski dodatak.

Podsjetimo, Udruga zaboravljenih branitelja osnovana je prošle godine u devetom mjesecu, a već sada broji preko 6.000 članova. Nisu ničiji eksponat, a bore se za ljude koji nemaju nikakva prava, a borili su se u ratu. Cilj im je osigurati zaboravljenim braniteljima bolji status u društvu.

Kopirati
Drag cursor here to close