Zvizdić o sjednici

Zajednička sjednica Hrvatske i BiH: Predstavit ćemo nekoliko kvalitetnih rezultata

Vijesti / Flash | 05. 07. 2017. u 16:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske bit će održana 7. srpnja u Sarajevu.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je novinarima danas u Sarajevu da je dnevni red sjednice dogovoren te da je veliki broj materijala koji će se naći na dnevnom redu sjednice.

''Njih smo podijelili po resorima, ili po za nas važnim područjima. Oni su podijeljeni, na neki način, u tri skupine. Ona pitanja koja možemo riješiti praktično, brzo, konkretno i koja znače veliku pomoć građanima i privrednim subjektima'', kazao je Zvizdić.

Istaknuo je da će poseban set pitanja biti vezan i za europske integracije Bosne i Hercegovine i „podršku koju uživamo od prijateljske, susjedne države Hrvatske“.

Naveo je da će biti razmatran i čitav set onih pitanja koja, na neki način, opterećuju odnose u posljednje vrijeme.

''Neka od njih opterećuju odnose praktično nekoliko desetljeća, neka su se pojavila u zadnjih godinu ili dvije. Tu ćemo se fokusirati, prvo, na nekoliko važnih pitanja za koja mislimo da ih možemo riješiti - otvaranje novih pograničnih prijelaza, pitanje odlagališta nuklearnog otpada, pitanje prekograničnih željezničkih prijelaza i unske pruge, pitanje podrške za neke važne infrastrukturne projekte kao što je jadransko-jonski autoput, pitanje korištenja hidroenergetskih potencijala…'', naveo je Zvizdić.

Dodao je da će svakako otvoriti i pitanja za koja će im trebati ''malo više vremena'', kao što je rješavanje imovinskopravnih odnosa itd.

Treći set će biti potpisivanje pet ili šest sporazuma i memoranduma koji su spremni za potpisivanje.

''Mislim da ćemo u konačnici imati, predstaviti javnosti nekoliko kvalitetnih rezultata ili zaključaka koji će zaista unaprijediti odnose BiH i Hrvatske'', naveo je Zvizdić.

Upitan hoće li na zajedničkoj sjednici biti razmatrano pitanje izgradnje Pelješkog mosta, predsjedavajući Zvizdić je odgovorio potvrdno, dodajući da će sutra i na sjednici Vijeća ministara BiH zaprimiti od resornog ministarstva informaciju u vezi s tim pitanjem.

''Ministar koji će sutra biti u Sarajevu, na sjednici Vijeća ministara, će imati i bilateralni razgovor sa svojim kolegom prije zajedničke sjednice, tako da će na zajedničku sjednicu oni doći s jednom vrstom zajedničkog stava'', kazao je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close