Drina 2016

Zajedno vježbali specijalci Srbije i Srpske

Vijesti / Flash | 28. 08. 2016. u 10:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije i Republike Srpske Tomislav Nikolić i Milorad , čestitali su danas pripadnicima policije Srbije i RS-a na uspješno prikazanoj zajedničkoj vježbi "Drina 2016". Na kraju zajedničke vježbe obavljeno je i završno postrojavanje sudionika vježbe i borbenih vozila, javlja Tanjug.

Združena protuteroristička vježba policija Srbije i RS-a "Drina 2016" održana je na graničnom prijelazu kod Loznice, u prisustvu najvših dužnosnika Srbije i RS-a.

U vježbi je sudjelovalo oko 200 pripadnika dviju policija, oko 50 vozila, pet letjelica i pet plovila.

Specijalne snage djeluju u situaciji kada teroristi upadaju na carinski terminal, otimaju autobus s putnicima, a u vježbi sudjeluju i padobranci, ronioci, transporteri, oklopna vozila, helikopteri... Prikazana je situacija kada teroristi zauzimaju granični prijelaz i autobus s putnicima. Specijalne snage djeluju sa zemlje i šalje se izviđački helikopter.



Iz helikoptera su se spustili specijalci i s oklopnjacima potisnuli teroriste ka Drini gdje su ih dočekale specijalne postrojbe, a presretnut je i autobus s teroristima. Hitna pomoć je ukazala pomoć ozlijeđenima.

Korišteni su i specijalno obučeni psi za otkrivanje terorista.

Na kraju vježbe je iskočilo pet padobranaca iz sastava Srbije i RS-a, sa zastavama Srbije i Srpske, SAJ-a, MUP-a Srpske i Žandarmerije MUP-a Srbije.  


"Danas ste bili kao jedan. Kako dišete i kako razmišljate, tako i radite, i ako bi se davala vojnička ocijena ovoj vježbi rekao bih vrlo dobar", izjavio je Nikolić.

Nikolić je dodao i da je vježba također pokazala da Drina ne može biti granica borbi protiv terorizma, jer terorizam ne poznaje granice, javlja Tanjug.

"Sigurno da je narod koji ovo gleda mogao vidjeti da su policije Srbije i Republike Srpske strukturno osposobljene da uzvrate na bilo kakav udarac našem poretku", naglasio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Po njegovim riječima, današnja akcija je pokazala i da ne može biti granica, jer terorizam nema granice.

"Čestitam svim sudionicima u vježbama, ovo je bilo zaista dobro, odlično, i nadamo se da ćemo u budućnosti imati još prilika da usavršavamo naše sposobnosti", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close