Proces

Zločini u Ljubuškom: Tužiteljstvo nije preciziralo koji su dokazi u pitanju

Vijesti / Crna Kronika | 02. 03. 2017. u 12:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju za zločine počinjene u Ljubuškom, Sud BiH je zatražio od Tužiteljstva BiH da u pisanoj formi odgovori na prigovore Obrana u vezi sa spornim materijalnim dokazima.

Tužiteljstvo BiH nije preciziralo o kakvim dokazima se radi, samo je one koji su nesporni za Obranu stavilo na grafoskop. Sudsko vijeće je vratilo i ove dokaze sa obrazloženjem da ih označe.

Za zločine počinjene u Ljubuškom optuženi su Ivan Kraljević, Mate Jelčić, Slavko Skender, Stojan Odak, Vice Bebek, Vinko Radišić i Dragan Miloš.

Prema optužnici, Kraljević, Jelčić i Skender su u različitim periodima od rujna 1993. do ožujka 1994. godine bili upravnici Vojno-istražnog zatvora (VIZ), koji se nalazio u zgradi policije u Ljubuškom i u kojem je bilo zatvoreno više od 100 osoba bošnjačke nacionalnosti. Ostali optuženi su bili stražari.

Na teret im je stavljeno da su zatočene civile i ratne zarobljenike držali u neuvjetnim prostorijama, dozvoljavali njihovo maltretiranje, davali im vrlo malo hrane te ih odvodili na prinudne radove. Suđenje će se nastaviti 9. ožujka, navodi BIRN.

Kopirati
Drag cursor here to close